YKS'ye 2 Hafta Kala Yapılması Gerekenler

YKS'ye 2 Hafta Kala Yapılması Gerekenler

  • 19.04.2024

Aylardır devam eden üniversiteye hazırlık süreci, sınav yaklaştıkça çok daha heyecanlı ve bazı öğrenciler için oldukça stresli bir hâl alabiliyor. Özellikle YKS’ye son 2 hafta kala öğrencilerin heyecan ve kaygılarını yönetebilmeleri için destek almaları gerekebiliyor.

Sen de bu zorlu sürecin son dönemecini hem verimli hem de stressiz geçirmek istiyorsan önerilerimize göz atabilirsin.

Sınava 2 Hafta Kala Yapılması Gerekenler

Sınava 2 Hafta Kala Yapılması Gerekenler

  • Üniversite sınavına kişisel ve rutin çalışma planıyla hazırlandıysan son haftalarda rahat olabilirsin. Sürekli ders çalışmak yerine zihnini rahatlatmak için farklı deneyimlere zaman ayırman faydalı olabilir. Özellikle spor yapmak, kitap okumak, aile ve arkadaşlarla vakit geçirmek gibi aktiviteler üzerindeki sınav stresini atabilmen için önemlidir.
  • Son haftalarda yeni konu çalışmak kafa karıştırıcı olabilir. Bu nedenle, sınava iki hafta kala tüm konu anlatımlarını bir kenara kaldırabilirsin. Bunun yerine deneme sınavları çözebilir, kitap okuyarak hızlı okuma becerini geliştirebilir, matematik sorularında kısa çözüm yolları için pratik yapabilirsin.
  • Konu anlatımlarını bıraktığın için endişe etmene gerek yok. Deneme sınavları eski konuları hatırlamanı sağlar. Bu sırada çalışma rutininde aldığın ders notlarını gözden geçirebilirsin.
  • Son bir hafta kala beslenme ve uyku düzenini ayarlamaya çalışman gerekir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek, kaliteli uyku uyumak, bedensel ve zihinsel olarak dinlenmiş hissetmek başarılı olmak için önemlidir. Son haftalarda vücudunu bu düzene alıştırabilirsin.
  • Olumsuz düşüncelerden ve gereksiz kaygılardan uzaklaşmak için kendini motive edebilirsin. Sınava kadar moralini yüksek tutman önemlidir. Son günlerde daha rahatlatıcı aktiviteler planlayabilirsin.

YKS’ye Giriş için Gerekenler

YKS’ye Giriş için Gerekenler

Üniversite sınavına girerken yanında olması gerekenleri mutlaka önceden hazırlaman gerekir. Sınav merkezini daha önceden ziyaret ederek sınav günü yaşadığın stresi azaltabilirsin. Sınava giderken yanında olması gerekenler:

 

  • Sınava giriş belgesi
  • Süresi devam eden pasaport, nüfus cüzdanı, fotoğraflı kimlik belgesi
  • Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartın aslı,
  • Pasaportları olmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı”nın aslı,
  • T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan ve yeni kimlik kartları teslim alınana kadar geçerli olan “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. “Geçici Kimlik Belgesi”nde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.) de sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

 

Sınav gününde sakin olmak, zamanı verimli kullanmak, olumlu düşünmek başarı ihtimalini yükseltir. Sınav gününe sağlıklı bir kahvaltıyla başlayabilir ve sınav yerine biraz önceden giderek, dışarıda hava alıp sakince bekleyebilirsin. Sınava hazırlık sürecinde elinden gelenin en iyisini yaparak zamanını doğru değerlendirirsen sınav anında da emeklerinin karşılığını alarak hedeflerine ulaşabilirsin. Buna inan ve kendine güven.

 

Kaynak: 

https://dokuman.osym.gov.tr 

 

Benzer İçerikler