YKS Sayaç 2025 – YKS’ye Kaç Gün Kaldı?

YKS, üniversite hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen binlerce öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği önemli bir sınavdır. Hazırlık sürecinde zamanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. İşte bu yüzden YKS’ye kaç gün kaldığını anlık olarak takip edebileceğiniz 2025 YKS sayacını sizler için hazırladık!

YKS 2025 Tarihi (Tahmini)

14 Haziran 2025 (TYT), 15 Haziran 2025 (AYT)
-- Gün
-- Saat
-- Dakika
-- Saniye

2025 YKS Başvuruları Ne Zaman?

2025 YKS başvuru tarihleri henüz ÖSYM tarafından resmi olarak açıklanmadı. Ancak sınav takvimi belli olur olmaz bu sayfada sizlerle paylaşacağız.

2025 YKS Ne Zaman?

2025 yılında Türkiye çapında yapılacak olan YKS, tahmini olarak 14 ve 15 Haziran 2025 tarihlerinde düzenlenecek.

2025 TYT Ne Zaman?

TYT, tahmini olarak 14 Haziran 2025 tarihinde sınavın ilk günü olarak gerçekleştirilecektir.

2025 AYT Ne Zaman?

AYT, tahmini olarak 15 Haziran 2025 tarihinde sabah seansında gerçekleştirilecektir.

2025 YDT Ne Zaman?

YDT, tahmini olarak 15 Haziran 2025 tarihinde öğleden sonraki oturumda yapılması beklenmektedir.

TYT Sayaç 2025 Tahmini

-- Gün
-- Saat
-- Dakika
-- Saniye

AYT Sayaç 2025 Tahmini

-- Gün
-- Saat
-- Dakika
-- Saniye
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye'deki üniversitelere giriş için ÖSYM tarafından yapılan merkezi bir sınavdır. YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç aşamadan oluşur. Lise son sınıf öğrencileri, mezunlar ve üniversiteye yeniden girmek isteyen herkes bu sınava başvurabilir. Sınava katılmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin belirlediği başvuru sürecini takip etmeli ve sınav ücretini ödemelidir.
2025 YKS başvuru ücreti, henüz ÖSYM tarafından resmi olarak açıklanmadı. Her yıl başvuru ücretleri, enflasyon ve diğer maliyetler göz önünde bulundurularak belirlenir. ÖSYM'nin yapacağı duyuruları takip ederek güncel başvuru ücretini öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu bilgiler sayfamızda da güncellenmiş olarak yer alacaktır.
YKS üç oturumdan oluşur ve her oturumda farklı derslerden sorumlu olursunuz: TYT: Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü), Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji). AYT: Adayın seçtiği alana göre sorumlu olacağı dersler değişir. Örneğin; Eşit Ağırlık (EA) adayları Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1, Matematik ve diğer sosyal bilimlerden; Sayısal (SAY) adayları ise Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden sorumludur. YDT: Yabancı dil bölümünü tercih eden adaylar için İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Rusça dillerinde sınav yapılır.
YKS başvuruları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Adaylar, sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvuru formunu doldurmalı, sınav ücretini ödemeli ve başvuru sürecini tamamlamalıdır. Başvuru işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken adımlar ve detaylar başvuru kılavuzunda yer alacaktır.
YKS giriş belgeleri, sınavdan yaklaşık 10-15 gün önce ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacaktır. Adaylar, sınav giriş belgesini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak indirebilir ve çıktısını almalıdır. Bu belge, sınav günü yanınızda bulundurmanız gereken en önemli evraktır.
YKS sonuçları, sınavdan yaklaşık 3-4 hafta sonra ÖSYM tarafından açıklanmaktadır. 2025 YKS sonuçlarının Temmuz ayının ortalarında açıklanması beklenmektedir. Sonuçlar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile öğrenilebilir.
YKS’ye hazırlık sürecinde düzenli bir çalışma planı oluşturmak ve bu plana sadık kalmak çok önemlidir. Zaman yönetimi, deneme sınavları çözmek, eksik konuları tespit etmek ve bu konular üzerinde çalışmak, başarıya ulaşmada kritik faktörlerdir. Ayrıca stresten uzak durmak ve motivasyonu yüksek tutmak için dinlenme ve hobi zamanları da planlanmalıdır.
Evde YKS'ye çalışırken eksik olduğunuz konulara öncelik vermelisiniz. İstatiksel olarak konu dağılımı yapmanız, çalışma rutininizin daha verimli olmasını sağlar. Raunt’un size özel ders çalışma programıyla eksiklerinizi belirleyerek tamamlayabilir, Türkiye’nin en iyi yayıncılarına ait kaynaklardan pek çok soru çözebilir ve gerçek sınav deneyimi yaşatan deneme sınavlarına katılarak hedeflerinize adım adım yaklaşabilirsiniz.
Sınav günü yanınızda bulundurmanız gereken en önemli evrak, YKS giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesidir (nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı). ÖSYM’nin belirlediği kurallar gereği sınav salonuna cep telefonu, çanta, cüzdan gibi eşyaların alınması yasaktır.