Egitim.com'da istediğiniz eğitsel konuda arama yaparak öğretim programları temelli eğitsel sonuçlara kolayca ulaşabilirsiniz. Arama kutusuna aramak istediğiniz kelime veya kelime gruplarını girip “Enter” tuşuna basınız veya “Ara” düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır.
Aramanızın sonucunda ekranınızda Egitim.com'un sonuç sayfasını göreceksiniz. Bu sayfada aradığınız terimlerle ilgili eğitsel Web sayfaları, arama kriterlerine en yakın sayfalar üst sıralarda olmak üzere görüntülenecektir. Yaptığınız aramadan daha iyi sonuçlar elde edebilmeniz için bazı temel ipuçları:
Egitim.com bir özellik olarak arama yapılacak kelimeyi yazmaya başladığınızda size öğretim programlarından arama önerilerini arama kutusunun altına otomatik olarak listelemektedir.
Aramanızda kullanacağınız eğitsel terimleri doğru seçmeniz, ihtiyaç duyduğunuz bilgilere ulaşabilmeniz için önemlidir.
- Basit bir anahtar kelimeler girerek başlayın;
Kuvvet kavramı hakkında genel bilgi arıyorsanız en genel ifadeyi kullanın: Kuvvet
- Kısa arama ifadeleri kullanın;
Basit, bir veya iki kelimeli arama ifadeleri genellikle en ilgili ve kapsamlı sonuçları getirir. Örneğin, “çokgenlerin alanlarını hesaplama yöntemleri”gibi uzun bir arama ifadesi yerine,daha basit ve kısa olan “çokgenlerin alanı” ifadesini kullanın. Unutmayın, arama ifadeniz ne kadar az kelime içerirse o kadar iyidir.
- Web sayfalarında bulunabilecek ifadeler kullanın;
Egitim.com'a girdiğiniz ifadeleri Türkçe Web’teki eğitsel sayfalarla eşleştirerek sonuçları döndürür. Bu nedenle, sayfalarda kullanılabilecek kelimeleri kullanmanız en iyi sonuçları sağlayacaktır. Örneğin, “ivmeyi hesaplayamıyorum”gibi bir arama ifadesi yerine, “ivme hesaplama” ifadesini kullanın, çünkü ivme konusu anlatan bir sitede kullanılabilecek ifade budur.
Egitim.com'da aramalarının büyük-küçük harf hassasiyeti yoktur. Tüm harfler, nasıl yazarsanız yazın, küçük harf olarak algılanacaktır. Örneğin kuvvet ve hareket, KUVVET VE HAREKET, Kuvvet ve Hareket , KuVvET ve HarEKeT şeklinde yapılan aramalar hep aynı sonuçları getirecektir.
Egitim.com, sadece arama kutusuna girdiğiniz tüm arama terimlerinizi içeren sayfaları sonuç olarak getirir. Terimlerin başına ya da sonuna tırnak işareti koymanıza ya da terimlerin aralarında “ve” ifadesini kullanmanıza gerek yoktur. Egitim.com'a, girdiğiniz terimlerin yazılış sırasına ve birbirine en yakın ve doğru sırada terimleri içeren sayfaları üst sıralarda gösterir. Terimlerin yazılış sırasının arama sonuçlarını etkileyeceğini göz önünde bulundurmalısınız. Aramanızı sınırlamak için daha fazla terim girebilirsiniz. Örneğin bileşke kuvvetin nasıl bulunduğunu öğrenmek istiyorsanuz için kısaca bileşke kuvvet yazabilirsiniz.
Egitim.com, aramanız ile ilgili eğitsel sonuçları bulmak dışında, size kademenize ve amacınıza uygun olarak bu sonuçları süzme ve kolayca ulaşma imkanı sağlar. Yapmanız gereken tek şey, seçenekler arasından kademenize ve amacınıza uygun olan seçeneği belirlemek. Örneğin, “bileşke kuvvet” ile ilgili kademenize uygun sonuçlara ulaşmak istiyorsanız, “bileşke kuvvet” için arama yapmanız ve kademenizi seçmeniz yeterli. Eğer amacınız “bileşke kuvvet” ile ilgili soru bulmak ise, “bileşke kuvvet” araması sonrasında “Sorular” seçeneğini işaretleyerek aramanız ile ilgili sorulara kolayca ulaşabilirsiniz.
Egitim.com ile arama yaparken sadece arama terimlerini yazmaktan daha fazlasını yapabilirsiniz. Detaylı Arama ile sayfaları şu kriterlere göre arayabilirsiniz:
Aramanız için herhangi bir kelimenin istediğiniz sonuçlar içerisinde yer alması önemliyse bu kelimenin başına “+” koyarak aramaya dâhil edebilirsiniz.
(“+” işaretinden önce boşluk bıraktığınızdan emin olun.)
Örneğin “kuvvet” kelimesini aratırken aramaya “hareket” kelimesinin de dâhil edilmesini şu şekilde sağlayabilirsiniz:
Aradığınız terim birden fazla anlama sahip veya birden fazla derste kullanılıyorsa (Örneğin kuvvet, hem matematikte sayı kuvveti olarak hem de fizikte cisimleri etki eden kuvvet olarak kullanılır.) istemediğiniz anlamı ifade eden kelimelerin önüne eksi (“-”) işareti koyarak arama işleminizi daha da özelleştirebilirsiniz.
(“-” işaretinden önce boşluk bıraktığınızdan emin olun.) Örneğin, matematikte kullanılan kuvvet terimi ile ilgili değil de fizikte kullanılan kuvvet terimi ile ilgili sayfaları görüntüleyebilmeyi şu şekilde sağlayabilirsiniz: